Ще разследват ли Румен Спецов?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Информация за прокурорска проверка по няколко сигнала срещу бившия шеф на НАП Румен Спецов, се разпространява в съдебните среди.

Единият сигнал е за това, че любимецът на Асен Василев е покрил няколко милионно задължение на голяма медийна група към Агенцията и по този начин е облагодетелствал собствениците й за сметка на българските данъкоплатци. Медийната групировка издава вестници и има собствени сайтове. Като отплата за измамата журналистите от изданията обслужват открито и на моменти дори неприлично лигаво „Продължаваме промяната“.

Другият казус, по който Спецов ще трябва да отговаря, е свързан с фирмата му „Грайнър“. По него във фейсбук излезе с публикация бившият депутат Георги Кадиев, който коментира тв изява на Спецов по следния начин: „Неистина е, че фирмата на Спецов „Грайнър“ нямала задължения по ДДС, защото на покупките на зърно нямало ДДС. Всъщност, към периода, за който се отнася ревизията, ДДС има и точно за това е съставен ревизионен доклад, предшестващ ревизионния акт. Като собственик и управител на фирмата Спецов получава ревизионния доклад, разбира, че нещата отиват към акт от над 1 млн.лв. и продава фирмата на малоимотно лице с 24 фирми, преди да е излязъл ревизионният акт. НАП и до днес не е взела 1 лев от този акт, а Спецов си купил апартамент в Дубай… Казусът е прост, та прост. И Спецов никога не би трябвало да доближава НАП.“

Очевидно е, че облаците над Румен Спецов се сгъстяват и един ден той ще трябва да намери достатъчно логични и правно издържани аргументи за това, че не е вършил финансови безобразия.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар