ще се обърнат към новото слънце на новата власт, която и да е тя.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че МВР работи на пълни обороти в опит да противодейства на купуването на гласове

Рашков сподели, че областният управител на Смолян е заявил, че на определени места в неговата област е оказван огромен натиск върху българските граждани.

“Ако някой отиде в горското стопанство, например, да си закупи дърва за огрев, друг отиде да ползва други подобни услуги – всичко това се използва за натиск”, коментира Рашков.

“Това е позорно според моята оценка”, категоричен е той и попита: “Дали гражданин, върху който е оказван такъв натиск, ще може да изрази волята си и да гласува за политическата партия, на която симпатизира – или ще даде вота си за онзи, който е упражнявал недопустим натиск?”.

“На 3 юни беше направена поръчка и опит за договаряне със “Сиела Норма” за доставка на допълнителни 1500 машини, но тази договорка не се реализира докрай заради неизгодната цена. Четири дни по-късно преговорите бяха преустановени, а поръчката – прекратена. Така се пристъпи към обсъждане на друг вариант и това е с “Информационно обслужване”, заяви Рашков по повод закупуването на машини за вота на 11 юли.

“Знаете, че “Информационно обслужване” е фирма с 99% държавно участие и на практика ЦИК взе решение да се закупят тези машини, а Министерски съвет разгледа въпроса за такава задача и възложи на “Информационно обслужване” да участва в поръчката за доставката на 1637 машини, които да се доставят за изборите на 11 юли. Днес това решение бе взето от Министерски съвет и средствата ще бъдат преведени на ЦИК, а тя от своя страна на “Информационно обслужване” и доставчикът трябва да си получи договорената сума”, коментира още Рашков.

Машините ще бъдат превозени в страната до края на тази седмица. Ще бъдат ситуирани за съхранение и охрана на същите места, където бяха преди изборите на 4 април, посочи той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар