Ще спаси ли България от водната криза хидроинженерът – милионер Доган?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Като опозиция и политическа сила, която е разписала, че екологичните проблеми са много важни, затова не подписахме мотивите на БСП за вота на недоверие, които са 40 страници. ДПС има други аргументи, които ще изложим по време на дебата и гласуването в пленарна зала. Това заяви в студиото на Нова телевизия депутатът от ДПС Нигяр Джафер.

Заради мантрата, че не трябва да се разклаща властта и да се осигури спокойствие на това правителство се стигна до разпад на много сектори. Не предприемането на реформи и на непопулярните мерки коства имиджа на ГЕРБ. В партията на Борисов трябваше да разберат, че реформаторските мерки щяха да им донесе по-малко щети, от колкото популистките действия като управляващи, аргументира позицията си Джафер.

Практически ние имаме правителство на малцинството. Малкия коалиционен партньор се разпадна и нещата изглеждат изключително драматично. Очаква се сега отговорът на „Воля“ и на „Атака“, които се колебаят в своята позиция. Независимо от математическия сбор, проблемът е че нямаме ценностно мнозинство. А ние от ДПС категорично ще гласуваме в подкрепа на вота на недоверие.

На въпрос на водещите дали подобно на БСП има желание да управляват, Джафер беше лаконична: Нашият принцип не е непременно „стани, за да седна“. Ние сме за догонващо развитие и ясно да се фокусираме върху секторите, които ще предизвикват кризи, за да търсим решение това да не се случи.

Тя контрира водещите и въпроса им дали техният почетен председател, за когото се знае, че е експерт и хидроинженер няма да даде полезни съвети как да бъде решена водната криза, Джафер обясни, че Доган е поставил още преди 10 години проблема с водните ресурси на страната и тяхното управление. Но според нея много важно е експертното начало да се комбинира с политическите решения. Защото замитането и завоалирането на проблемите водят единствено до подобни крзисни ситуации. Затова е време да започнем да говорим за приоритетите на държавата, посочи още депутатът от ДПС.

източник: http://www.mignews.info/shte-spasi-li-balgariya-ot-vodnata-kriza-hidroinzhenerat-milioner-dogan/

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар