Ще съдят майката, разпространила запис с насилие над деца – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Психолози ще работят с децата в бургаската детска градина “Брезичка”, след като там беше разкрито брутално отношение на възпитателите към тях. Три от учителките вече са освободени от длъжност, а от следващата седмица детската градина ще има и нов директор.

Към момента, според данните на предварителната проверка, открито са малтретирани пет деца. Това е потвърдено и от техните родители, съобщиха от прокуратурата в Бургас.

Държавното обвинение се самосезира ден след като шокиращите кадри бяха разпространени в социалните мрежи. Прокурор Керка Дюлгероска посочи, че броят на децата, подложени на тормоз, все още не е окончателно установен. Тя цитира член 187 от Наказателния кодекс, който гласи, че изтезанието по отношение на деца може да бъде от психично и физическо естество.
 
След скандала родителите са разделени на два лагера. Едни смятат, че случилото се не трябва да бъде петно върху другите педагози, които имат добър подход към децата. Други разкриват, че техните деца са им споделяли за насилие върху тях.

 
Мария Гюзелева е майката, разпространила скандалния запис. Открила го на флашка, която неизвестно лице оставило на капака на автомобила й. Подозренията на директора на ОДЗ “Брезичка” е, че именно тя е монтирала незаконно камерата в забавачката. Можело да се стигне до съд, разкрива Мария.
 
“Ако това ще им помогне да спят спокойно, ще ги излъжа, че аз съм я сложила. Не нападам всички в градината, не нападам и самата градина. Имам против лицата, които са заснети да малтретират децата”, каза майката.
 
“Г-жа Недева желае да ме съди. Нека ме съдят, съгласна съм. Но аз кого трябва да съдя, че се вижда, че детето ми е малтретирано?”, пита Мария.
 
Досегашният директор на градината също държи на своята позиция. “Пенсионирам се от понеделник. Мисля да изляза с достойнство от ситуацията. Наистина съжалявам за случилото се, но оставям, вижте, какъв прекрасен екип, който съм изградила, прекрасна база за децата”, смята Недева.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар