Кирил Петков

Щом правителството иска война, ще я получи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Когато едно правителство тръгне срещу интересите на своя народ, то вече не представлява своя народ, а някого другиго — някой, който дава нареждания и инструкции. Това заяви в декларация от името на парламентарната група на «Възраждане» Костадин Костадинов, изчетена от трибуната на Народното събрание по време на дебата по трите проекторешения за оказване на помощ за Украйна.

 

«Докато се коментираше от тази трибуна началото на парламентарната сесия, някак си всички изказващи се пропуснаха един очевиден факт – че вън, за пореден път за последните няколко месеца, Народното събрание е оградено като лагер.

Оградено е, защото една част от нашия народ, 84% по думите на самия министър-председател, не е съгласна с водената от правителството и голямата част от присъстващите тук народни представители политика», коментира той.

По думите му правителството не отговаря на очакванията на тази част от гражданите. Костадинов заяви, че не приема за редно на официални институции у нас да се развяват чужди флагове.

«Нека никой не си прави илюзията, че ние, българите, не виждаме какво става. Това правителство иска война. Нека бъдат гласувани тези предложения в парламента. Щом правителството иска война, то ще я получи. Ние, българите, ще му я дадем», заяви в края на декларацията лидерът на «Възраждане». 

Костадинов изброи и други проблеми в държавата – увеличението на външния дълг, поскъпването на тока, повишаването на инфлацията и цените на стоките.

Парламентът обсъжда три проекторешения за помощ на Украйна, внесени от «Продължаваме Промяната», ГЕРБ-СДС и «Демократична България».

Труд

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар