Катастрофа

Що за държава сме, в която можеш да бъдеш убит от дрогиран/пиян шофьор

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Когато чух сутринта новината за тежката катастрофа на околовръстното, ми стана мъчно за това френско семейство – дошли са хората на почивка, а единият ще си отиде в ковчег, жената е в тежко състояние.

След това дойде информацията, че шофьорът е карал с над 200 и е първоначално е отказал полеви тест. Обхвана ме гняв. Що за държава сме, в която можеш да бъдеш убит от дрогиран/пиян шофьор. А че е бил такъв, е ясно, щом е отказал теста. Какво означава да откажеш тест, защо изобщо я има тази законова възможност.

Кога шофирането в пияно и дрогирано състояние ще бъде приравнено на убийство, но не по непредпазливост. Та ние се избиваме по улиците, няма за кога да сме толерантни и да превъзпитаваме и да даваме шансове. Да се качиш да караш пил и употребил наркотик, значи ти си готов да убиваш. А след това, ако имаш пари и подходящи адвокати, ще се разминеш със затвора.

Това не може да продължава така. Какво значение има, че карам добре и спазвам всички правила в една страна, където има израз „едно шофьорско питие“ и в която можеш да бъдеш убит от друсарляк или пиян. Не, не може. Това е безобразие!

Цветеслава Гълъбова

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар