Щрихи от борческия портрет на един „антикомунист“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Той е роден в Пловдив. Бурен активист още в гимназията, става секретар на учкома. Приемат го да следва право в онези години – края на 60-те на миналия век, когато приемаха двайсетина души. Завършва право и става адвокат, а по онова време се ставаше с подписа на правосъдния министър.

Ходи лете по бригадите и изнася беседи колко е щастлива жената при социализма, колко е свободна и как при капитализма е била в …златна клетка.

Дори в онова време с помощ / сещай те се откъде!/издава и такава книга. Става дума за Петър Стоянов.

 

До тук е неговият активен принос като дете на враг на народа. Оказа се по-сетне, че съвсем не е враг на народа баща му, а платен доносник. Иначе как ще стане горното – помислете! Като идва така наречената демокрация, той се ослушва и спотайва.

Наднича зад дувара и гледа как се омесва синьото и червеното. Спомням си в Пловдив по подобие на София се направи кръгла маса. В една от почивките тогавашният първи секретар на БКП Пантелей Пачов ми попита: Абе, кой е онзи, леко запенен в устата, на последния ред? Аз не съм пловдивчанин и не го знаех, попитах Велислава Дърева: – А, това е Пешо адвоката! Христо Марков, депутат от СДС във Великото народно събрание, пише, че са го избрали за говорител на пловдивското СДС, но Стоянов още не е убеден кое ще надделее – синьото или червеното, и се спотайвал. Чак когато СДС победи през октомври 1991 година с малко и за кратко, тръгна политическата кариера на Пешо адвоката.

Първо беше зам-министър на правосъдието, с лъжлива декларация си взе огромен апартамент в София – щото е борец против комунизма и слушал тайно Бийтълс!!!

След това го избутаха за президент.

Имаше първо бракоразводно дело, прекратиха го – може ли президент без съпруга.

Тончо Жечев, който му е бил съветник / бивш член на централното ръководство на БКП-БСП, изключителен ерудит/ свидетелства как Димитър Стоянов, бивш МВР министър, член на политбюро и един ох двигателите на Възродителния процес ,го потърсил да му ходайства. Да каже на Стоянов, вече президент, и да потулят някак си нещата.

И пловдивският наш Пешо му казал: Абе, никой няма да пострада, никой няма да върви в затворите!

Това го правим за заблуда на репресираните. Като президент Стоянов яко легна пред янките, сетне те го уредиха на добра плата. Така са поборниците.

Автор: Стефан Северин

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар