ЪРМИ СКАНДАЛ – Пеевски е изнудил Кирил Петков – или гласувате двойното гражданство, или кабинетът пада!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пеевски каза – „Или гласувате поправката за двойното гражданство, или ДПС няма да гласуваме другите промени в Конституцията и правителството пада”.

Това са думи на Кирил Петков на среща на парламентарната група на ПП-ДБ в края на 2023 г.

Напомнят ли ви на думите на Станишев от 2013 г.: „Или гласувате Пеевси за шеф на ДАНС, или правителството пада”?

На срещата Кирил подлага на гласуване предложението на Пеевски и мнозинството е против! Тогава Белобрадова (Козилата) изнася една комсомолска реч, в която заплашва несъгласните с предложението на Пеевски, че щом са против, значи са против Партията и ще ги изхвърлят, а на тяхно място чакат по десет други, които ще слушат, ще гласуват и изпълняват всичко, което им се каже.

Логиката, че щом си против Пеевски, значи си против ПП-ДБ, е ужасяваща, но явно този аргумент надделява, защото при повторно гласуване вече почти всички подкрепят предложението на Пеевски за двойното гражданство! По същият начин, както се случи и създаването на Сглобката, огласен от онзи прословут запис. След това го подкрепят и в зала.

Каква е целта на Пеевски? Какво целят Ердоган и ДПС?

Целта им е ДПС да стане втора политическа партия начело с Пеевски! Но как ще стане това, какъв е механизмът?

През последните години вървят различни процеси в ДПС, един от тези процеси е сближаване с Ердоган. ДПС имат около 150 – 200 хиляди гласа, които те контролират и които им дават сигурност и статут на балансьор, или златен пръст в управлението.

ДПС от десетилетия са част от задкулисната власт в страната, но сега искат да легитимират официално своята власт. В Турция те имат огромен резерв от гласове, който обаче трудно мобилизират. С поправката за двойното гражданство те могат да издигнат местни лидери, които да увлекат и мотивират българите в Турция и така, както и с подкрепата на Ердоган, да си докарат още 150 – 200 хиляди гласа, които при ниската избирателна активност им гарантира позицията на втора политическа партия!

Тази схема дава възможност и на Ердоган да вкара свои евродепутати, без Турция да е член на ЕС, както и депутати в българският парламент. По същия начин и Путин може да вкара свои марионетки, предвид своята близост с Ердоган и режима в Анкара.

Статутът на втора политическа сила на ДПС ще даде на Пеевски основание да предяви официално претенции към власта и заедно с ГЕРБ да направят общо управление, като „гаранти” за евроатлантическото бъдеще на страната. Тогава вече би могъл да се надява и да бъде изваден от санкциите по Магнитски!

А всичко в ДПС и в страната, всички процеси, интереси и събития се въртят точно около това – Пеевски да излезе от Магнитски, а Борисов да не влезе в Магнитски.

Това, както и запазването на властта, чрез която си осигуряват безнаказаност и продължаване на грабежа, е единствено важно за тях, нищо друго не ги интересува. Дори войната в Украйна е само възможност за тях да изкарат едни бързи милиарди чрез трафик на горива и оръжейни схеми и да се правят на евроатлантици, докато в същото време по построения от тях ТУРСКИ ПОТОК текат милиарди към Путин.

Тези кандидати с двойно гражданство може да са членове на ислямистки организации, може да са свързани с турските тайни служби.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар