ьСблъсък в ефир заради протестите: априлското въстание не е наричано ”велико народно”, та това ли

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Остър спор в ефира на Българската национална телевизия между Настимир Ананиев и Нидал Алгафари. Повод за словесната схватка бяха протестите и бъдещия състав на Народното Събрание.

Хората са малко. ГЕРБ направи магистрали. Кой ще дойде след това?

Това бяха само част от тезите на Нидал Алгафари по време на гостуването му в “Денят с Георги Любенов”. Той бе категоричен обаче, че протестът успява, но в друга посока.

“Ако говорим за хората, които искат да си направят реклама – да, протестът успява. Стига се до едни гръмки думи. Извинявайте, но Априлското въстание не го наричаме “Велико народно”, та сега това ли?”, попита Алгафари.

Опонира му веднага Ананиев:

“Хората протестират. Събудиха се. Имаше един синдром на заспалите вкъщи, които пишат във Facebook”, посочи лидерът на “ВОЛТ” и допълни, че демонстрации има и от страна на българите в чужбина.

Последва разговор за корупцията, но Нидал Алгафари бе категоричен – къде са доказателствата?

“В България е най-лесно да се каже, че един мъж е корумпиран, а една жена – лека. Но трябват доказателства. Вие как смятате, че трябва да се борим с корупцията? Нали сме правова държава. Трябват доказателства – да имаш следстви, прокуратура, съд…”, коментира Алгафари.

“Значи там е проблемът. Затова се искат повече от една оставка”, отсече в отговор Ананиев.

Нидал Алгафари започна да рисува картинката на следващия състав на Народното събрание като попита кои ще бъдат лидерите, които ще влязат в парламента. Той спомена имената на Татяна Дончева, Мая Манолова, Христо Иванов. В разговора като опозиция на Ананиев се намеси дори водещият Георги Любенов.

Алгафари нарече Настимир Ананиев “заблуден за политическата обстановка в България”, след като смята, че може да вкара мнозинство в парламента.

“Тези протести показаха израстването на гражданското общество. Според мен вече политиците, които ще идват на власт, ще трябва да се съобразяват с това, което се случва, това което искат гражданите, тъй като прагът им на търпимост беше достигнат и от тук нататък независимо кой и по какъв начин управлява, кога ще са изборите също, обществото ще реагира много бурно на всяка една несправедливост и нередност”, посочи Ананиев.

По думите му успехът на протеста се корени в това, че в момента Европейският съюз поглежда с друго око към България.

“Виждате какво се случва сега с Европейските доклади, вчера видяхме и какво каза президентът на ЕС, въпреки че ГЕРБ се опитаха да го сменят, както се случи с прокуратурата, когато излезе, че едва ли не те са свикали комисията ЛИБЕ, а трябваше да излиза председателката и да опровергае, че не е точно така”, посочи още Ананиев като допълни, че прокуратурата се е извинила за това, но ГЕРБ все още не са се извинили за опита си да променят казаното от Доналд Туск.

Източник: Фрог нюз

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар