Юбилейното издание на Панаира в Пловдив почна с новина за Международната космическа станция – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За първи път по време на изложението ще бъде осъществена връзка с Международната космическа станция, стана ясно по време на пресконференцията за откриване на 75-тото юбилейно издание на Международния есенен панаир в Пловдив. Сеансът ще се състои на 24 септември между 19 и 19.20 часа. Посетителите ще имат вълнуващо преживяване –  директно общуване с хора, намиращи се на повече от 360 километра над Земята. Това е кулминацията в Тържествената вечер на Руската федерация, чието почетно участие се организира от  Министерството на науката и висшето образование.

„Имаме съвместни научни изследвания, които се финансират от двете страни, реализираме съвместни проекти между научни организации от двете страни. Показваме ги тук. Продължаваме да развиваме тези програми, подписани от двете правителства.“ Това каза Наталия Тодорова, зам.-министър на образованието на Руската федерация.Тя обяви, че днес тук са представени над 50 научно- изследователски и  университетски организации. Експонатите са в направленията: роботика, микроелектроника, машиностроене, информационни технологии,  изкуствен интелект, усвояване на космическото пространство  и други.


Борислав Тодоров, председател на  Асоциацията за едра строителна техника оприличи сектора, който представлява като „мини световно изложение в бранша“.

Известни световни марки са представени на най-голямото изложение за пътностроителна техника на Балканите. Зоната за тежка механизация става по-мащабна в сравнение с миналата година, тъй като има повече машини от висок  клас. Акцент отново  са хибридните версии, отличаващи се с икономичност и функционалност.

Старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР – Пловдив представи второто издание на превантивна кампания по безопасност на движението „Отговорни на пътя“, която се провежда съвместно с Международен панаир Пловдив и „Пътна полиция“- Пловдив. Тя се осъществява с подкрепата на   Областната администрация на Пловдивска област, Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, клуб „Щереви Рали Тим“  и БЧК. Първото издание на кампанията предизвика голям интерес сред посетителите на Есенния панаир миналата година. Инициативата има за цел да се повишат спокойствието и сигурността по пътищата.

Шампионите от клуб „Щереви Рали Тим“  са избрани за официални лица на акцията. В кът, наподобяващ състезателен бокс, са аранжирани  екипи, гуми и други принадлежност, а също – тяхната пистова кола, с която посетителите могат да се снимат. Така ще усетят атмосферата на автомобилната надпревара. Най-запалените ще имат възможност да пробват уменията си на тренажор симулатор, на който се готвят  състезателите. Искаме да покажем на всички шофьори какви са рисковете от високите скорости и да ги убедим,  че те са само за специалните трасета, а не за населени места и шосета,  обясниха от клуба.

„Делът на директните и индиректните чуждестранни участници общо е 60%. Най-силно представените държави са Германия, Италия, Чехия, Турция,“ обяви главният директор на Панаира д-р Иван Соколов.

Най-значимата технологична среща на Балканите тази година посреща близо  600 фирми от 34 държави и демонстрира трансформациите в бизнеса, които ще предопределят неговото развитие. Основните акценти са: дигитализация, киберсигурност, 3D, енергийна ефективност, хибридна техника, зелена икономика. В най-голямото икономическо събитие на България  участват производители и търговци от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните и дигиталните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата промишленост, водния сектор, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия.  Те предлагат модерни решения за индустрията и за дома.

Изложението ще открие министър – председателят Бойко Борисов, като церемонията е предвидена пред централния вход на Панаирното градче.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар