Ювентус с рекордни приходи – Европейски футбол

Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шампионът на Италия Ювентус счупи собствения си рекорд и декларира с 200 милиона повече приходи през финансовата 2016-17 година. В касата на “бианконерите” са влезли 562,7 милиона евро, от които 42,6 милиона са чиста печалба. Това е сериозно повишение в сравнение с предходната кампания (2015-16), когато клубът отчете 387,9 милиона приходи и 4,1 милиона евро печалба.

“Финансовата 2016-17 година потвърди тренда, който виждаме в последните години. За трета поредна година клубът излиза на печалба. Бордът на директорите бе определил бюджет за миналата кампания, която официално приключи на 30 юни 2017 година. Сметките показват, че сме на печалба в размер на 42,6 милиона евро, която ще влезе в резервите на клуба. Сегашната 2017-18 година ще бъде силно повлияна от резултатите на отбора, особено в Шампионската лига. На 24 октомври ще имаме Събрание на акционерите”, обявиха от Ювентус.

“Старата госпожа” спечели дубъл в Италия, след като завоюва титлата и купата, но големите приходи в клуба дойдоха от участието в Шампионската лига, където тимът стигна до финала. Торинци обаче обявиха, че за предстоящата кампания очакват клубът да е на загуба, така че обявената печалба за момента няма да бъде реинвестирана.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар