Промяната

Юристът и доктор по конституционно право Любомир Талев, който е работил при президента Румен Радев, разкри как бившият премиер Кирил Петков и аверът му и бивш вицепремиер Асен Василев могат да бъдат арестувани

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Юристът и доктор по конституционно право Любомир Талев, който е работил при президента Румен Радев, разкри как бившият премиер Кирил Петков и аверът му и бивш вицепремиер Асен Василев могат да бъдат арестувани.

Според Талев това трябва да се случи до 2 септември. Това стана ясно от пост в личния му фейсбук профил.

 

Ето какво написа Любомир Талев, публикувайки снимка от плажа (публикуваме текста му без редакторска намеса):

„Интересна титулна статия от новия брой на в-к Филтър. Според статията Кирил Петков и Асен Василев са разследвани заради връщането на посредниците на руския газ и оставянето на България без гарантирани доставки на газ за студените месеци (потвърдено и от председателя на КЕВР Иван Иванов), но същото спокойно може да бъде разширено и с позволението на „Лукойл“ да краде по един лев от всеки литър гориво и да го изнася в швейцарската си сметка.

За да бъдат арестувани обаче, това трябва или да се случи преди 2 септември, тъй като след тази дата те ще имат имунитет на кандидати за народни представители, или ако е след това, трябва да се иска разрешение от ЦИК.

Мислите ли, че такъв сценарий е реалистичен, и ако да – как ще се отрази на резултатите на изборите, имайки предвид отражението върху изборните резултати на ГЕРБ-СДС от постоянните кьорфишеци на Бойко Рашков в предходния период?“.

Питането му получи доста интересни коментари, ето част от тях:

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар