Явор Гечев в Карловско: Спираме сечите във водосбора на селата

Явор Гечев в Карловско: Спираме сечите във водосбора на селата

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Спираме сечите във водосбора на селата, за да спрат каквито и да е спекулации с наводненията. Това каза пред журналисти служебният министър на земеделието Явор Гечев, който участва в проверка на сечищата, която се извършва на около 15 км от село Каравелово в планината.

В нея участват и представители на Министерството на земеделието, полицията, Басейнова дирекция, РИОСВ, кметове на населени места, местни жители и медии.В хода на проверката се обходи дерето на река Татлъдере и бе установено, че на много места са се образували бентове заради паднали дървета, които според министър Гечев в деня на пороя са се скъсали и са повлекли дървесна маса, пясък и тиня към селата, съобщи БТА. Проверяващите достигнаха до сечище, на което ще бъде извършена пълна проверка. Към момента се знае, че сечището е с големина 125 дка и има констатирана болест по зимния дъб, който е започнал да съхне, обясни Златю Кличев, директор на горското стопанство в Карлово.


По-рано стана ясно, че проверките ще продължат докато е необходимо. 

Проверяват се и фирмите, добивали дървесина – разпитите се провеждат от полицията, уточни министърът.

Ще се проверяват и сигнали на местни хора. Различна техника, включително дронове, ще помогнат да се установи имало ли е нарушения. Проверките ще продължат толкова, колкото е необходимо, а информацията от днешните обходи ще бъде обработена до дни и ще стане публична, увери министърът.

Очаквайте подробности. 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар