Янев: България има нужда от управление, което дава перспектива – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България има нужда от управление, което дава перспектива. Политическите партии трябва да влязат във диалог и да сформират парламентарно мнозинство. Това заяви служебният премиер Стефан Янев, който днес е на посещение в Балчик:

“Дискутирането на принципа проба-грешка не е най-добрият вариант. По-скоро трябва да се разчита на един диалог вътре в партиите в рамките на парламента да намерят основата на този диалог и това, което нееднократно съм заявявал, да бъдат в състояние да сформират едно стабилно парламентарно мнозинство, което да излъчи правителство с ясни приоритети, с ясни цели, тъй като България има нужда от такова правителство”.

Той коментира и предложението на Янаки Стоилов за предсрочно отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

“Нека да видим как ще бъде мотивирано това искане. Запознат съм с тази част, която е сигналът на Бойко Рашков. Той има своите основания. Нека не влизам в правната тематика, в която юристите ще се произнесат как тези основания биха могли да бъдат придвижени в съответния законов ред”, каза Янев.

И допълни: “Нееднократно сме говорили за това и в българското общество има очакване за реформа в съдебната система, като тя трябва да бъде смислена. Усещането за справедливост трябва да бъде възстановено и българските граждани да бъдат спокойни”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар