Янев за вота: Нееднократно съм заявявал, че политическата апатия е опасно явление – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Спокоен изборен ден, с минимум напрежение и изборни проблеми”, така министър-председателят Стефан Янев определи парламентарните избори, които се проведоха на 11 юли.

Правоохранителните органи действаха ефективно и решително. Резултатите са автентични и отразяват вота на избирателите, както трябва да бъде в една демокрация. Оценката на гражданите е най-важната за нас. Констатираме изключително ниска избирателна активност, която едва ли се дължи само на това, че вотът се проведе през лятото.

“Нееднократно съм заявявал, че политическата апатия е опасно явление и политическите партии трябва да работят повече, за да ангажират българските граждани към участие в демократичния процес”. Това заяви в началото на днешното заседание на Министерския съвет премиерът Стефан Янев.

Янев упрекна партиите, че са се концентрирали да критикуват служебното правителство. “Ако политическите сили бяха вложили всички тези усилия, които вложиха в критики към служебното правителство, може би щяхме да имаме по-смислен политически дебат в предизборния период и респективно повече хора щяха да излязат да гласуват”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар