Янев: Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е екзотична

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е екзотична, защото това нещо трябва да мине в парламента. Преди да се стигне до него, предполагам, че трябва да се мине през едни много сериозни преговори за коалиция. Това заяви служебният премиер Стефан Янев във Варна, където присъства на Националното военноморско учение с международно участие “Бриз 2021”.

Служебният кабинет е съставен от специалисти, които не са партийно свързани. На тези хора не може да им се каже “отидете и свършете нещо”. Не искам да го коментирам, защото това засяга свободната воля на всеки”, допълни той.

“Трябва да бъдем търпеливи и спокойни, и да оставим партиите да си свършат работата. Тяхната отговорност и техния конструктивизъм ще проличат, надявам се, в следващите дни. Защото новоизбраните партии в българския парламент достатъчно добре осъзнават своята отговорност пред българските граждани”, коментира служебният премиер.

Според него парламентарно-представените партии ще проведат конструктивен диалог. Той призова да не се дават “рецепти” как да се случат нещата.

“Преди да се стигне до гласуване в парламента, предполагам, че трябва да се мине през едни много трудни преговори, които преди всичко ще бъдат преговори за коалиция, която да предложи нещо подобно”, каза Янев.

Янев не коментира дали отново би станал премиер на друго служебно правителство.

Относно протестите пред столичната болница “Пирогов” заради освобождаването на директора ѝ, Янев обясни, че ако демонстрациите са организирани с конкретни искания – нека да ги има. “Ако не са съдържателни – самите хора ще кажат дали тези протести са имали смисъл”, допълни той.

Относно авиоинцидента край Шабла, при който загина пилота майор Валентин Терзиев, премиерът призова да не се спекулира по темата с версиите за катастрофата, защото разследването продължава.

“Това, което е изнесено до момента е информацията от първата комисия, която е разследвала авиационен инцидент. Продължават и следствени мероприятия, така че не на този етап не е много полезно да се говори в детайли какво би могло да се случи, ако не знаем какво ще имаме като информация”, коментира Янев.

 

 

 

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар