Янев и Митрофанова обсъдиха данните от черната кутия на катастрофиралия МиГ-29 да бъдат снети в Русия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова.

В хода на разговора двамата обсъдиха възможността данните от “черната кутия” на катастрофиралия самолет МиГ-29 да бъдат снети в лаборатория на руската корпорация РСК “МиГ” на територията на Руската федерация. Формалностите по пътуването вече са уредени и български военни ще могат да транспортират “черната кутия” в близките дни.

Катастрофата, при която загина майор Валентин Терзиев, стана на 9 юни край Шабла. Поради процедурни проблеми кутията не бе веднага изпратена в Русия. Черната кутия на изтребителя е частично повредена от водата и има лентов кабел за подмяна, а поставянето на нов крие риск от компрометиране на информацията от черната кутия. Затова и се търсеше съдействие от производителя.

Във фокуса на днешния разговор между Янев и Митрофанова бяха и двустранните връзки, основаващи се на дългогодишни исторически традиции, културна близост и приятелски отношения между двата народа.

В рамките на срещата премиерът Янев подчерта, че България желае да развива отношения с Руската федерация, базирани на равнопоставен политически диалог и конструктивно сътрудничество по всички въпроси от взаимен интерес. В този контекст посланик Митрофанова приветства развитието на прагматични икономически проекти от общ интерес и полза за двете страни.

Снимка: Министерски съвет

 

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар