Янев: Кой определя приоритетите, кой определя постовете в потенциалния нов кабинет – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Усещането, че политическите процеси не протичат в обичайната си демократична логика, е осезаемо. Това коментира служебният премиер Стефан Янев преди заседанието на Министерския съвет.

“Гражданите имат право да знаят отговорите на няколко важни въпроса. На първо място, кой определя приоритетите, кой определя постовете в потенциалния нов кабинет в процеса на неговото изграждане и формиране. Имат право да знаят и да разбират логиката за провеждането на политическите консултации и как те ще доведат до работещо парламентарно мнозинство”, смята служебният премиер.

Според него това е важно най-малко в два аспекта – това е връзката между политическите партии, политическото представителство и гражданите, които са техните избиратели. “Тази връзка трябва да е ясна, ефективна и да съществува”, посочи Стефан Янев.

“От друга страна, последователността в действията и в политическото говорене е именно онзи предсказуем и необходим елемент от тази връзка между граждани, избиратели и политическите партии, която, ако не съществува или ако не е устойчива, се наказва от избирателите”, отбеляза той, цитиран от bTV.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар