Янев: Политическото безсилие и безпътица най-лесно се обясняват с конспиративни теории

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Става вече забавно използването на т.нар „Кремълски сценарии“. Политическото безсилие и безпътица най-лесно се обясняват с конспиративни теории“, каза днес в предаването „Въпросите“ по TV1 бившият служебен премиер, бивш министър на отбраната и лидер на партията „Български възход“ Стефан Янев.

С тези думи, той отговори на въпрос, как гледа на твърденията, че Москва има намеса в дестабилизацията на страната, която би дошла с падането на правителството и предсрочните парламентарни избори. Изказването му дойде в момента, в който премиерът в оставка Кирил Петков обяви, че България гони 70 руски депутати, заради работи за чужди интереси и сътрудничество на чужди служби, като дипломатическата им роля е била прикритие.

Янев, който беше освободен от поста военен министър поради използването на термина на Владимир Путин за войната в Украйна, а именно „военна операция“, смята, че такива обвинения не могат да помогнат, когато партиите във властта няма ясна платформа и визия за управлението на страната. Новият партиен лидер изрази и съмнение, че за спирането на газа за България вината е на Русия. „Наслушали сме се на клишета. Истината е някъде там – между Русия ни спря газа и ние сами си спряхме газа и обвинихме Русия“, каза Янев.

В действията на управляващата коалиция той вижда парцелиране на властта, феодализация и липса на координация между отделните партии в управлението. Според него за половин година не се забелязва дори начало на изпълнение на поетите с управленската програма обещания.

Бившият служебен премиер не осъжда „Има такъв народ“, че са гласували с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ при вота на недоверие на правителството. Според него просто интересите на партиите са съвпаднали, което не значело, че има нова коалиция.Той отбеляза, че в предизборната кампания на партията му няма да се представя за спасител или месия. „Няма да обещавам кръв, пот и сълзи като Чърчил, а ще кажа простичко, че не мога да ходя по вода“, посочи Стефан Янев.

 

Източник: „Дневник“

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар