Японски водолази заснеха гигантска сепия в открито море

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Двама водолази успяха да заснемат редки изображения на гигантска сепия с дължина 2,5 метра, плуваща край западния бряг на японския архипелаг, предаде АФП.

Те описаха преживяването като „вълнуващо“.Йосуке Танака и съпругата му Мики, инструктори по гмуркане в Тойука, западната префектура Хього, разбрали за находката от продавач на риболовни принадлежности, който забелязал гигантската сепия близо до повърхността в залива.


„И там беше гигантска сепия“, казва Танака пред АФП. „Нямаше пъргавите движения на много риби и морски същества“, добави той. „Пипалата и перките й се движеха много бавно“.

Сепията изглеждала слаба и части от кожата й сякаш се били отлепили от тялото, отбеляза още Йосуке Танака.

Размерът и огромните й очи бяха впечатляващи, каза водолазът и сподели, че си представя колко силна трябва да е сепията, за да атакува кит.

Известно е, че гигантските сепии се развиват във водите близо до Япония и понякога са изхвърляни на брега, но е много рядко да бъдат наблюдавани как плуват в морето.

„Беше вълнуващо. Мисля, че има няколко неща, които са по-редки“ от тази гледка, каза Танака. „Чувал съм, че не се знае много за това създание… Ще се радвам, ако ни помогне да научим повече“ , добави водолазът.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар