ятърът на промяната започна да подухва и някак плавно същите, които до вчера крещяха неистово “Путлер” и “Рашия”, започнаха да ги наричат “президентът Путин” и “Руската Федерация”

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не следя много българските “медии” как и какво отразяват, но забелязвам, че в Западния свят се наблюдава едно колебание по отношение на реториката за Русия, Украйна и СВО.

Колебание, в което зверската омраза срещу Русия и в частност срещу президента Путин започва да се изменя в страхопочитание.

 

Като пример за това тенденцията за странене като от заразен от доскорошните съюзници на Зеленски, която наблюдавахме на срещата на върха на НАТО, сега започна да се затвърждава. Вселенски за пръв път от началото на СВО е летял на украински самолет за посещението си в САЩ. Кофти знак. Досега все го возиха на западните им машини, ама сега вече не.

В САЩ Вселенски не бил много добре дошъл, републикански сенатори го обвинили в това, че харчел парите на децата им, които в бъдеще ще трябва да връщат, защото му давали заеми за помощ за У-йна. Очевидно без особен успех.
Полша – доскорошната най-гласовита хиена на Европа, която “помагаше” на 404 с главорезите си, с оръжия и боеприпаси, сега взела да разследва собствените си граждани, които участвали в боевете в У-йна на страната на ВСУ. Грозял ги затвор до 5-6 години. Живите от тях, които все още се намират на територията на 404 се чудели как и дали да се прибират….

Не стига това, ами и американският разследващ журналист и носител на наградата “Пулицър” за разследваща журналистика за разкриването на кланета и военни престъпления на части от US армията във войната във Виетнам, който наскоро също нашумя и със собственото си разследване за причастността на САЩ в саботажа на газопроводите “Северен поток 1 и 2” Сиймор Хърш написа в платформата Substack, че контранастъплението на ВСУ е фактически приключило поради огромните загуби на жива сила и техника.

“Следващият вторник ще бъде годишнината от унищожаването от администрацията на Байдън на три от четирите тръбопровода на Северен поток 1 и 2. Има още какво да кажа за това, но ще трябва да почака. Защо? Защото войната между Русия и Украйна, в която Белият дом продължава да отхвърля всякакви разговори за прекратяване на огъня, е в повратна точка.” – пише Хърш.

„Войната свърши. Русия спечели. Няма повече украинска офанзива, но Белият дом и американските медии трябва да подкрепят лъжата“, отбеляза журналистът.”

Колебанието, за което писах по-горе се усеща и от други страни като Германия, която упорито отказва да отговаря на въпроси за по-нататъшното изпращане на далекобойни ракетни системи на Украйна.

Германският външен министър Аналена Бербок каза в интервю за ARD, че се противопоставя на идеята на Владимир Зеленски да отнеме правото на вето на Москва в Съвета за сигурност на ООН. Тя посочи необходимостта от защита на организацията и намиране на начини за нейното модернизиране. Германският министър добави, че не всички украински предложения получават одобрение от германските власти.

Колумнистът на Responsible Statecraft Блейз Мали твърди, че ситуацията в света се е променила драматично за украинския президент Владимир Зеленски.

„Зеленски е изправен пред различна политическа реалност от миналата година. Контраофанзивата не доведе до резултатите, които много анализатори и длъжностни лица прогнозираха, което повишава възможността за продължителен конфликт“, каза Мали.

Изданието отбелязва, че конфронтацията в САЩ се е засилила поради желанието на властите на Съединените щати да продължат да финансират режима в Киев.

New York Times пише, че председателят на Камарата на представителите е отказал да позволи на украинския президент да говори пред парламентаристите от долната камара на американския Конгрес. Според вестника Кевин Маккарти, аргументирайки решението, се позовава на заетостта на конгресмените.

„Макарти каза, че няма достатъчно време да говори с Конгреса предвид натоварения график на законодателите“, цитира New York Times неназован източник.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви на Общото събрание на ООН, че докато Украйна е въвлечена в конфликта, не може да се говори за членство на Киев в НАТО.

„Консерваторите в Камарата на представителите заплашиха да не постигнат съгласие по бюджета и да спрат работата на правителството, ако не бъдат изпълнени редица искания, включително отказ от „празен чек“ за Украйна“, поясни авторът.

Експертът смята, че няма напредък в споровете в Конгреса. По негово мнение молбите на американския президент Джо Байдън за допълнителна помощ вече висят на косъм.

Разбирате, дами и господа, какво искам да кажа. Вятърът на промяната започна да подухва и някак плавно същите, които до вчера крещяха неистово “Путлер” и “Рашия”, започнаха да ги наричат “президентът Путин” и “Руската Федерация”. Нещо, за което писах преди, че същите те в един момент ще завържат пионерските връзки и ще станат най-големите комунисти и ремсисти на света. Защото това е в кръвта им. Така оцеляват слабите и страхливите. Те са като уличните мастии. Дай им да лаят, но като усетят дебелия, първи подвиват опашка.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар