Заповед за арест на Владимир Путин

Смешната “заповед” за ареста на Путин е резултат от задружните действия на Зеленски, ЕК, ЕП, ООН.

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Заповедта за ареста на Владимир Путин е резултат от задружните действия на Зеленски, ЕК, ЕП, ООН.

Още на 15.09.2022г. Европейският парламент прие Резолюция относно нарушения на правата на човека в контекста на принудителното депортиране на украински цивилни лица в Русия и принудителното осиновяване на украински деца в Русия.

В предложението участва и Андрей Ковачев от листата на ГЕРБ, евродепутат от 2009г. до настоящия момент.Ковачев е заместник председател на комисията по външни работи на ЕП и член на подкомисията по сигурност и отбрана, както и на делегацията за връзки със САЩ.

От началото на тази година Европейската комисия, съвместно с Полша, стартира инициатива за съвместно събиране на доказателства за принудително депортиране на украински деца от Русия и тяхното издирване, а Зеленски подписа указ за налагане на санкции срещу редица организации за оказване на съдействие за депортирането на украински деца в Руската федерация.

Заповедта за ареста на Путин определено цели да блокира възможни съюзи и международни отношения на Русия.Делегации от САЩ, Канада и ЕС, в очакване на предстоящата втора среща на върха Русия-Африка, настояват африканските лидери фактически да спрат сътрудничеството с Москва.За Запада са особено обезпокоителни връзките на Русия с Китай и арабските страни.

Поначало депортирането винаги е принудително и по съществото си представлява наказателно изгонване от страната на лица от постоянното им местожителство или на нежелани чужденци, признати за нарушители на законовия и административния ред на съответната държава.

В случая Русия не е изгонила, а приела чужди граждани на своя територия. Депортиране може да извърши само държавата, от чиято територия се изселват лицата – в случая Украйна.

Спорен е въпроса и за принудителния характер на действията доколкото са извършени във време на война и лицата имат по- скоро статута на бежанци.Предоставянето на убежище е ясно регламентирано в международното право.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар