Съпругите на похитените български моряци: Нямаме сили да кажем на децата – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Моряците на отвлечения кораб “Galaxy Leader” не са очаквали нападението и са били напълно спокойни. Това сподели съпругата на един от похитените българи пред NOVA.

“Нямаше притеснения в него, когато се чухме последно в събота. Не са го очаквали това нападение, станало е внезапно. Телефонът му беше активен последно в неделя в 13:00 часа на обед”, каза съпругата на помощник-капитана, която иска да запази своят анонимност.

Жената няма сили да каже на дъщеря им какво се е случило. “Аз не съм в състояние да търся властите, нищо не се знае. Трябва да се успокоя. Изморена съм вече! Надявам се да се случи нещо. Имам доверие на фирмата му. Знам само, че не искам детето ми да разбира”, каза още тя.

Да не притеснява близките и децата си иска и съпругата на другия похитен български моряк. Семействата на екипажа научават за похищението от капитан Золтан Сулай. Той е управител на фирмата, наела екипажа. “Познавам ги много добре и съм абсолютно убеден, че ще се справят. Чакаме час по-скоро по-бърза развръзка – положителна, разбира се”, каза капитан Сулай.

Причините за похищението, които посочиха хуситите, били “престъпленията на Израел в Газа”. Така корабите, чиито собственици са свързани с Тел Авив, се превърнаха в мишени. За атаката е използван хеликоптер и данни от сателити, за да локализират съда. “Въоръжените сили на Йемен се отнесоха с екипажа на кораба според ученията и ценностите на нашата ислямска религия”, заяви Яхя Сарея, говорител на хуситските бунтовници.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар