ТЕСТ: Кои са страховете ви и как да ги преодолеете?

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Този психологически тест ще ви помогне да надникнете по-дълбоко в себе си и да идентифицирате с какво са свързани вашите страхове.

ТЕСТ: Кои са страховете ви и как да ги преодолеете?
 © iStock

Хората имат най-различни страхове и фобии, които контролират живота им и доста често – пречат на човек да разгърне потенциала си в пълнота. Много хора предпочитат да „избягат от звяра“, вместо да се изправят срещу него. А истината е, че страхът съществува само в ума, но влияе на целия живот.

Вижте добре изображенията и изберете едно от тях. То ще разкрие от какво се страхувате и как бихте могли да го преодолеете:

 

Добави описание

 

№1 Страхувате се да се доверявате на хората

Вие сте добър и лоялен човек, но доверието ви е било предавано поне няколко пъти в миналото. Именно заради тези болезнени преживявания, вече предпочитате да не допускате хора наистина близо до себе си. Вместо да продължавате да живеете в страх и да страните от другите, научете се да поставяте здравословни граници, както и да извличате урока от всяко предателство.

№2 Страхувате се от самотата

Имате склонността да се привързвате прекалено силно и трудно да пускате хора от живота си, които не са добри за вас или с които пътищата ви просто вече са се разделили. Страхът ви от самота ви пречи да живеете по-спокойно живота си, осъзнавайки, че правилните за вас хора винаги ще бъдат до вас. А тези, които е трябвало да си тръгнат, няма смисъл да задържате насила.

№3 Страхувате се от мнението на другите

Ако се страхувате от мнението на другите и от това да не бъдете отхвърлени, то вие метафорично подарявате живота си. Този страх ще ви накара да живеете по начин, който може да е много по-различен от това, което наистина искате в сърцето си. Припомнете си, че вашето мнение, желания и нужди са най-важни за това по какъв начин искате да живеете. Бъдете смели и знайте, че точните хора ще ви харесат заради това, което сте, а не заради това, което те искат да бъдете.

№4 Страхувате се да поемате рискове

Зоната на комфорт е измамно удобна за много хора, които се страхуват от поемането на рискове. Вие имате тенденцията да оставате на работа, във връзка или дори на място, където очевидно не се чувствате добре. Не се страхувайте от промяната, защото тя винаги е възможност да пренаредите живота си по по-хубав начин. Престрашете се да скочите срещу неизвестното, защото то може да крие много подаръци за вас.

№5 Страхувате се, че няма да получите признание

Прекрасно е човек да обича работата си и тя да бъде важна част от неговия живот. Проблемът идва, когато тя е приоритет номер едно и ощетява всяка друга част от личния живот. Помислете защо работата е толкова важна за вас? Дали мотивацията ви идва наистина от душата или го правите, само за да се докажете на някого? В крайна сметка животът си е ваш и не трябва да го живеете, само за да получите признание от другите хора. Вашето собствено признание към вас самите е най-важното.

№6 Страхувате се да обичате отново

Едва ли има човек в света, който да не е изпитвал някакъв вид любовно разочарование. Вие обаче не желаете да свалите стените около сърцето си заради това, което се е случило в миналото. Във вашия ум любов вече е синоним на болка. Хората обаче сме създадени да се свързваме и да обичаме, ето защо, ако искате да бъдете наистина щастливи, трябва да допуснете отново любовта в живота си. Каквото и да се е случило преди, осъзнайте, че истинската любов не боли.

Вижте също:

ТЕСТ: Какво ще се промени скоро в живота ви?

ТЕСТ: Разкрийте положителното и отрицателното в живота си

ТЕСТ: На какъв етап сте в живота си?

Източник: rozali.com


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар