бойко баба бедност

1 663 668 души, почти всеки трети – под прага на бедността у нас, нови лъжи на социалния министър за инвалидите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От 1 януари 2020 г. линията на бедност да бъде 363 лева – това предвижда проект на постановление на Министерския съвет, съобщава bTV.

Линията на бедност през тази година е 348 лева.

Предложеният нов размер за 2020 г. е с 4.3 на сто по-висок в сравнение с 2019 г.

При размер на линията на бедност от 363 лв. средномесечно на човек от домакинство, под прага на бедност са 1 663 668 души. Това са над 25% или става въпрос за почти всеки трети българин.

С определянето на линията на бедност от 363 лв. за 2020 г. финансовата подкрепа за хората с трайни увреждания ще бъде актуализирана и ще отговаря на динамично променящата се икономическа среда, се отбелязва в доклад на социалния министър.

Истината обаче е различна: от 1 януари държавата ще взема 99,50 лв. от всеки инвалид първа група, който желае да има личен асистент. Отделно, деца с тежки заболявания като Даун например са с административно свален % нетрудоспособност от 95 на 80 на сто, за да бъдат изобщо отрязани от тази програма.

Отделно, вместо полагаемите се 198 лв., огромното мнозинство от инвалидите вземат само 104 лв. Които до 15 февруари дори не им бяха платени. Всички тези промени са по законопроекта, внесен от Мая Манолова като омбудсман с промени в движение, договорени от соцминистъра.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар