1.8 млн. и 4 месеца, за да има отново нормално движение по “Струма” след пожара (СНИМКИ) – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Следобед може да пуснем движението на леки коли, пътуващи към Кулата по магистрала “Струма”, в участъка край Дупница, ако тестовете потвърдят безопасността на отсечката. Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Георги Терзийски, който тази сутрин провери работата по разчистването на незаконно струпаните отпадъци под моста при 62-ри километър на автомагистралата. От терена, собственост на Пътната агенция – проектното съоръжение плюс два метра в страни от него, са премахнати боклуците, натрупани неправомерно от собственика на цеха за преработка и изкупуване на вторични суровини. Остава обаче огромното количество смет, натрупана на общински терен, който граничи с този на АПИ, а с това и опасността отново към обхвата на магистралата да се пренесат нерегламентирано боклуци. Терзийски посочи, че камионите на пътноподдържащите фирми са натоварени, но все още компетентните институции – РИОСВ-Перник и община Дупница, не са посочили къде може да се депонират отпадъците.

Днес на затворената за движение отсечка край Дупница се правят тестове с тежкотоварни превозни средства. По този начин ще се установи дали е възможно в днешния следобед в платното за София, което е по-слабо засегнато от пожара, да се пуснат леките автомобили, пътуващи за Кулата. В посока София ще се преминава по Е-79. В неделя и понеделник, когато трафикът от Кулата към столицата е по-голям, в участъка край Дупница по автомагистралата ще преминават леките коли за София, а тези за Кулата ще бъдат по Е-79. Целта е максимално улеснение на шофьорите в края на работната седмица и през почивните дни. На този етап движението на тежкотоварните превозни средства остава изцяло по Е-79.

1.8 млн. и 4 месеца, за да има отново нормално движение по АПИ

За повишаване на безопасността от 14:00 ч. днес до 20:00 ч. в събота – 24 август, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от магистрала “Струма” към Е-79 при пътен възел “Долна Диканя”. При пътен възел “Бобошево” тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата. Обходният маршрут за всички останали превозни средства е от п. в. “Дупница” по път I-1 (E-79) до п. в. “Бобошево” на “Струма” и обратно.

Председателят на УС на АПИ Георги Терзийски съобщи, чe възстановяването на съоръжението от пожара започва.

1.8 млн. и 4 месеца, за да има отново нормално движение по АПИ

Аварийно-възстановителните дейности ще бъдат възложени по Закона за обществените поръчки. Стойността им е 1,5 млн. лв. без ДДС (1.8 млн. лева с налога – бел.ред.), а срокът им за изпълнение е 4 месеца.

Днес бе проверено и съоръжението при 87-ми км на магистрала “Струма”. Под него е премахната пътностроителната техника, която строителна фирма бе разположила неправомерно. Пространството под моста е почистено, така както е изискано от АПИ.

1.8 млн. и 4 месеца, за да има отново нормално движение по АПИ

Днес изтича срокът, в който директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната трябва да представят на УС на АПИ доклади за извършените от тях обходи на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут. Обобщените резултати от проверките ще бъдат представени в началото на следващата седмица.

1.8 млн. и 4 месеца, за да има отново нормално движение по АПИ

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар