10 души с рани от бомбички са преминали снощи през “Пирогов”, 3-годишно дете е оперирано след бой – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” обобщава данните за травмите в новогодишната нощ и пациентите през изминалата 2020 г.

400 души а преминали през “Пирогов” за денонощието, 78 пациенти са останали на лечение. 90 души са преминали през нощта на новата година. Напливът е бил след настъпването на 2021 г., разкри на брифинг проф. Николай Габровски, началник на клиниката по неврохирургия в “Пирогов” и зам.-председател на БЛС.  

10 преминали през болницата с наранявания от бомбички. Нямаме тежко ранени от пиротехника, допълни още той. 

В токсикологията, след употреба на алкохол, са били прегледани 10 души. По-голямата част от тях са били млади хора, каза проф. Николай Габровски. 

3-годишно дете е било докарано с много тежки травми и следи от домашно насилие – по тялото и главата. Детето е оперирано и настанено в реанимационни условия. Предстои полицията да провери дали реално е жертва на насилие, заяви проф. Габровски. 

“50 души с COVID симптоми са прегледани в Пирогов за денонощието. Част от тях са имали нужда от хоспитализация с кислородно дишане”, съобщи началникът на клиниката по неврохирургия в “Пирогов”  

Отминава една много тежка година, изпълнена с изпитание, Темата на година беше коронавируса, но думите на 2020 са “смелост” и “солидарност”. Смелостта на лекарите да се сблъскат с нещо непознато, смелостта на медиите, полицията, учителите и тези, които останаха у дома, заяви проф. Габровски. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар