10 сигнала за проблеми с тялото ви, които трябва да знаете

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Човешкото тяло е принудено да търпи въздействието на токсичните вещества. Храна, пълна с „химия“, лекарства, въздух, който дишаме – всичко това допринася за навлизането в тялото на нездравословни съединения, които провокират много сериозни заболявания. Такава част от тялото, която ясно демонстрира, че тялото е пълно с нежелани вещества, е устната кухина. Ето симптомите, свързани с него, които трябва да наблюдавате.

Симптоми на патологии в устната кухина

Ето симптомите, свързани с нея, които можете да наблюдавате.

 1. Подуване на сливиците

Възпалението на сливиците е ясен знак за наличието на прекомерно количество токсини. Сливиците са елемент от лимфната система, цяла мрежа от органи и кръвоносни съдове, които премахват клетъчните отпадъци от тялото. Но това не е всичко. Лимфната система елиминира излишната течност, патогени (бактерии, вируси) и токсини. Ако съдовете на сливиците са „наситени“ с бактерии, вируси, токсини, в тях се натрупва течност. Това провокира оток.

 1. Разрушаване на зъби

Разрушаване на зъбите може да възникне в резултат на факта, че сте подложени на продължителен стрес. Стресът ви принуждава несъзнателно да стиснете челюстта си и да разрушите зъбите си по време на сън.

 1. Плака на езика

Наличието на плака на езика е симптом на орална кандидоза, (Candida albicans). Посочената гъбичка е в състояние да се разпространи в цялата устна кухина, включително по вътрешната област на бузите и задната област на гърлото.

 1. Нелекуваща се болезненост в устата

Това може да е симптом на рак на устната кухина. Пушачите и хората, които злоупотребяват с алкохол, са най-податливи на този рак. Въпреки това лекарите отбелязват положителна тенденция в заболеваемостта сред пациентите, които не са склонни към тези зависимости.

 1. Сухота в устата

Този симптом може да показва възможен хипотиреоидизъм или диабет, други нарушения с автоимунен характер, например синдром на Sjogren. Сухата уста провокира кариес на зъбите, тъй като слюнката защитава зъбния емайл и тъканта на венците.

Ако се притеснявате от този проблем, можете да направите кръвен тест, за да установите вероятни затруднения с хормони, инсулин и автоимунни заболявания.

 1. Чувствителност на зъбите

Чувствителността на зъбите към ниски температури или сладкиши показва ерозия на емайла или разрушаване на кухини. Чувствителността към топлина може да показва открити нерви или възпалени венци.

След хранене се препоръчва да изплакнете устата с вода или да изядете ябълка, морков, целина. Когато хигиенните стоматологични грижи не решават проблема, има смисъл да се потърси съвет от зъболекар.

 1. Кървящи венци

Ако венците ви кървят редовно, това може да показва например гингивит. Кървенето също е свързано с натрупване на плака и редица други здравословни проблеми.

В случай, че кървенето е постоянно, това може да бъде:

 • Недостиг на витамин С и К
 • липса на коагулация (тромбоцити)
 • левкемия
 • пародонтит
 1. Кариес на зъбите

Това е ясен знак за липса на витамини и минерали. Ако има недостиг на витамин D, зъбите могат да станат уязвими.

Въведете в диетата си храни с висока концентрация на хранителни вещества и ниско съдържание на киселини. Елиминирайте газираните напитки, увреждащи емайла на зъбите.

 1. Лош дъх

Постоянният лош дъх е симптом на съществуваща патология.

Подобен „аромат“ може да е признак на напреднал синузит, белодробна инфекция, бронхит, диабет, патология на черния дроб и бъбреците.

Постоянният лош дъх също може да бъде знак, че човек не си мие зъбите добре.

 1. Подуване на венците

Един от симптомите на това състояние са бактериите, които не се отстраняват напълно от повърхността на зъбите. Също така, причината може да бъде определени хормонални цикли при нежния пол.

Направете правило да използвате зъбна нишка (всеки 3-ти ден). Имайте предвид промените в състоянието на устната кухина. И ако е необходимо, незабавно се свържете със специалист.

Източник: poznanieto.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар