10-ти ден в рекордни жеги: Гърция тъне в боклуци – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Десети ден в най-големите летни жеги продължава стачката на служителите по чистотата в Гърция. големите градове в страната са заринати с неизвозени битови отпадъци, гюмовете представляват вонящи камари. Хотелиерите сами плащат на частни лица за извозване на боклуците. 

От лекарския съюз предупреждават за риск от зарази при високите температури. От днес в рамките на четири дни се очаква температурите в Гърция да достигнат 45 градуса.

Синдикатите продължават с протестите до петък в очакване да се реши проблемът с работните места на служителите, които са заплашени от съкращения, предаде БНР. Под въпрос са 10 000 работници, защото след изтичането на временните им трудови договори те може да не бъдат подновени. Затова от синдикатите обвиняват правителството, че не е спазило ангажимента си по удължаването им.

Кризата с боклука доведе и до криза в отношенията на партиите. Управляващите от СИРИЗА обвиняват опозицията, че използва недоволството на служителите, за да компрометира правителството и страната.

На места стачкуващите позволиха част от отпадъците да се извозят, но това не решава проблема. Прокуратурата разпореди проверка, защото кризата с боклука поставя на риск здравето на хората.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар