1000 лв. глоба е наказанието, което чака Петков

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Страшните проклятия какво следва за Кирил Петков се разминават с „обективната действителност”, както обичат да казват юристите. Да оставим настрана практиката, че нито по нарушенията в декларациите на Цветан Цветанов, нито на Владислав Горанов, нито дори на конституционния съдия Константин Пенчев са поискани и получени наказания.

Членът 313, който според някои юристи е и неприложим в конкретния случай с Кирил Петков, наистина предвижда до 3 г. затвор, но това е текстът при рецидивисти.

Неосъжданите като Кирил Петков се третират не по наказателен, а по административен ред – т.е. чрез глоби. Гражданският съд вече е длъжен да изслуша не само Петков, но и да разгледа, за разлика от Конституционния, всички документи в негова защита, които той може да представи. При това положение глобата за него ще бъде 1000 лв.

За заклинателите е добре да знаят, че отговорността при декларирането е лична, тоест президентът Радев няма как да сподели отговорността на служебния министър, та няма да бъде глобен нито с 500, нито с 1000 лв.

Наталия Каменова

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар