11 идеи за плаж на Средиземно море в Европа

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тъмносините води на Средиземно море мият бреговете на 22 държави е Европа, Азия и Африка. Всъщност, то самото се състои от няколко други по-малки морета като Егейско, Мраморно, Тиренско, Лигурско, Балеарско, Адриатическо… Древните римляни са го нарекли Средиземно, защото за тях това е бил центърът на света такъв, какъвто те са го познавали. А днес то е едно от най-популярните морета за лятна почивка заради чудесната си вода и разнообразните брегове от пясък до фиорди и скали. Следват 11 държави по крайбрежието на Средиземно море в Европа, на които можете да отидете за лятната си почивка.

Испания

В сравнение с други средиземноморски плажни дестинации Испания е едно от достъпните места, които предлагат чудесни пясъчни плажове и неустоимо вкусна храна. В статистически най-слънчевата страна в Европа е малко вероятно да попаднете на дъждовен ден на морето, а когато плажът ви омръзне, имате толкова много невероятни градове за опознаване – Барселона, Малага, Мадрид, Севиля, Валенсия…

Вижте най-добрите оферти за почивка в Испания

Снимка: NasamNatam

Франция

Почивката във Франция няма как да е нищо друго освен шик. Френската ривиера, или Лазурният бряг, се простира от Монако до Алпите и включва такива звезди сред курортите като Кан и Ница, наред с древни руини, национални паркове и средновековни градчета. Малцина знаят, че недалеч от брега има и места, на които можете да наблюдавате китове.

Вижте най-добрите оферти за почивка във Франция

Снимка: NasamNatam

Монако

Защо да не го дадете малко по-аристократично това лято и да презаредите батериите си на почивка в Монако? Макар това да е една от най-гъсто населените държави в света, тук ще се намери място и за вас. Ще имате на разположение плажове, дворец, казина, паркове, огромни и наистина впечатляващи музеи, както и превъзходна морска храна, сервирана с изискано вино.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Монако

Снимка: NasamNatam

Италия

За Италия каквото и да кажем, ще е банално. Ако към всички други хубавини на Ботуша (еспресото, архитектурата, храната, обувките, колите…) добавим и плажовете от Сицилия и Сардиния до Амалфи и Бари – получаваме съвършената рецепта за италианското долче фар ниенте (блажен мързел).

Вижте най-добрите оферти за почивка в Италия

Снимка: NasamNatam

Малта

Малта е малка страна, която можете да обиколите надлъж и нашир буквално за няколко дни. Тук са едни от най-интересните места за гмуркане и скачане от скали по цялото Средиземноморие, има интересни археологически и исторически обекти за запалените на тази тема, както и чудесни закътани лагуни и плажове с чиста вода.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Малта.

Снимка: NasamNatam

Словения

Словения е като красива картичка, забодена в ъгъла на Балканския полуостров. Морски градчета като Пиран носят духа на Венецианската република, в чийто стил са изградени преди столетия. Криви павирани улички, много зеленина и чисто море – какво друго му трябва на човек за качествена почивка?

Вижте най-добрите оферти за почивка в Словения

Снимка: NasamNatam

Хърватия

Освен, че е прочута по цял свят с неземно красивите си плажове и кристалночистите си води, Хърватия има повече от 1200 острова, островчета, морски скали и всякакви подобни парчета суша, нахвърляни в морето. Достатъчно е да си наемете малка лодка и да се впуснете в търсене на своя любим. Освен това Хърватия е толкова компактна, че където и да почивате, вероятно ще имате някой национален парк наблизо (като Плитвичките езера).

Вижте най-добрите оферти за почивка в Хърватия

Снимка: NasamNatam

Черна гора

Уникален за черногорското крайбрежие е драматичният контраст между топлите средиземноморски води и отвесните скали на Динарските планини, които са надвиснали над тях. Тук се намира и най-южният фиорд в света, Которският. Макар да няма много пясъчна ивица, местните са проявили впечатляваща креативност в организирането на плажовете със скари, дървени кейчета и други съоръжения, които да направят преживяването ви специално.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Черна гора

Снимка: NasamNatam

Албания

Албания продължава да бъде добре една пазена тайна на брега на Средиземно море. Това е най-бюджетната дестинация по цялото Средиземноморие, чиито плажове все още не са се напълнили с тълпи българи. Там ще откриете и закътани заливчета сякаш излезли от тропиците, и скалисти брегове, които плавно потъват в нереално синьото море, и няколко по-големи курорта като Саранда и Ксамил.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Албания

Снимка: NasamNatam

Гърция

Гърция има изобилие от острови и плажове и дори и всяка година да ходите там на почивка, пак няма да ви стигне животът да видите всичко. Не че някои не се опитват. Можете да изберете световноизвестен остров като Санторини или Крит, или пък да заложите на малко познати места в Гърция като Сими, Хидра и Монемвасия.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Гърция

Снимка: NasamNatam

Турция

Турция е лятна класика за българите, които обичат all inclusive почивки и пясъчни плажове – и е вероятно една от най-добрите дестинации, когато става въпрос за съотношение между цена и качество. Районът, където са разположени морските курорти на Турция като Анталия, Алания и Кушадасъ, е пълен и с множество скъпоценни места, пазещи древна история, които могат да се посетят като еднодневна екскурзия.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Турция

Снимка: NasamNatam

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар