11 700 лв. заплата за кадър на ДПС в „Автомагистрали“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кадър на ДПС взима месечна заплата от 11 700 лв. Това е брутното възнаграждение на председателя на Съвета на директорите на държавното дружество “Автомагистрали” Десислава Христова. Нетното ѝ възнаграждение след данъци е 10 157,94 лв., става ясно от официалния сайт на дружеството.

Заплатата на Десислава Христова е увеличена близо три пъти на 10 август. Дотогава тя е взимала по 3660 лв. на месец. Тя представлява дружеството съвместно с изпълнителния директор Иван Станчев, който от 10 август също взима 11 700 лв. Неговата заплата обаче е увеличена малко, тъй като и дотогава той е взимал над 10 хил. лв.

Заплатата на третия член на Съвета на директорите на “Автомагистрали” също е увеличена – от 3360 лв. на 3900 лв., като след плащане на налози му остават чисто 3137,94 лв. на месец.

Любопитно е, че заплатите на назначените от служебния министър Комитова шефове на държавното дружество вече са по-големи от заплатите на бившите директори. В предишното ръководство само изпълнителният директор взимаше много висока заплата от 10 980 лв. Бившият председател на Съвета на директорите Александър Филев взимаше 3660 лв. Докато при новото ръководство на “Автомагистрали” и председателят на борда Десислава Христова и изпълнителният директор имат по 11 700 лв. А именно Десислава Христова при назначаването ѝ показваше как са намерили душ гел, използван от бившето ръководство на дружеството.

„Творческият“ път на Десислава Христова изобщо е интересен. През 2015 г. тя е столичен кандидат за районен кмет от АБВ, а през 2017 г. вече е четвърта в депутатска листа на ДПС в София. Тя минава моста, след като не намира по-висока позиция от съветник на парламентарната група, а партията все пак е коалиционен партньор в кабинета Борисов 2 и разполага с вицепремиер, министър, замове, областни управители и други апетитни постове. Тя става момиче на Сокола с едно класическо писмо, изпълнено с патос и Радини вълнения и знаменито с увода си: „Скъпи г-н Доган, аз ви се доверявам. Душата и сърцето на ДПС ухаят на свежест, на пролет“. Всъщност, още от времето на Емел Етем като зам. на Доган и Румен Петков като зам. на Станишев в БСП, на сегашния лидер на АБВ в Движението му викаха „Зетя“, т.е. отношенията там са роднински. Явно и все по женска линия, шегуват се политически наблюдатели.

Отстранена от Автомагистрали точно при голямото раздаване на поръчки през 2019 г., за което 19 минути многократно вече писа, Христова се превърна в отявлен протестър през 2020 г. и в тази роля стана чест гост на телевизията на БСП при депутата Симов и в телевизията на Слави Седем-осми. Оказа се боркиня срещу статуквото. Със служебното правителство де факто отстранената тутакси за подозрения в корупция след скандалния запис на Биволъ дама, де юре подала оставка, чийто глас ясно се чува да лобира пред колегата й, сега прави разкрития и захранва комисията по ревизията.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар