115 военнослужещи бяха осъдени в Русия – отказали да идат на битка в Украйна – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

115 военнослужещи бяха осъдени в Русия - отказали да идат на битка в Украйна

Министерство на отбраната на Русия

Руски военен съд в южната република Кабардино-Балкария призна за законно уволнението на 115 военнослужещи, оспорили отстраняването си от армията поради отказ да участват в офанзивата в Украйна, предаде „Франс прес“.Това изглежда е първият официално потвърден случай, когато руски войници отказват да воюват в кампанията на Москва в Украйна, започнала на 24 февруари.


Според съобщение от сряда съдебното решение гласи, че военнослужещите „самоволно са отказали да изпълнят служебна задача“ и техният иск е отхвърлен .

Съдът заяви, че е проучил „необходимите документи“ и е разпитал длъжностни лица от федералната служба Росгвардия – бившите вътрешни войски, чиито сили, освен руската армия, също участват в нашествието в Украйна.

Заседанието е протекло при закрити врата, за да се избегне разкриването на военни тайни, съобщи съдът, който не уточни в коя част на Русия са разположени войниците.

Пресслужбата на съда, цитирана от Интерфакс, посочи вчера, че ищците са военнослужещи от Росгвардия, отказали да изпълнят задача, свързана със „специалната военна операция“ на Москва в Украйна, както я нарича Кремъл. 

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар