116-а вечер на протести в София – Митинг шествие за Деня на будителите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За поредна вечер протестиращите се събраха на традиционното си място – а именно площада пред президентството, за да поискат оставките на министър-председателя Бойко Борисов, както и на главния прокурор Иван Гешев.

Малко по-рано те се събраха и пред Националната библиотека, за да почетат делото на народните будители, като заявиха, че народът се пробужда, а съвременните будители са всички хора по площадите, които искат оставката на правителството.

В момента движението по бул. “Цар Освободител” и “Дондуков” е блокирано.

Снимка: БТА

Малка част от демонстрантите останаха пред президентството. Няколко протеста се събираха по-рано на Орлов мост в София.

Полицейски екипи бяха разположени по-рано в центъра на столицата, където се очакваше да бъдат блокирани ключови булеварди.

Освен митинга и факелно шествие, което се проведе в столицата по повод Деня на народните будители, от площад “Народно събрание” потегли шествието на политическа партия “Възраждане” в защита на действащата Конституция.

Тук симпатизантите, които дойдоха от Орлов мост, със запалени факли, с портрети на Ботев, Левски и Захари Стоянов – се обявиха срещу проекта за нова конституция, внесен от ГЕРБ, ОП и “ВОЛЯ” – определиха я като “кризисен PR” и опит на управляващите да се задържат на власт, за да могат – “те да организират изборите”.

От днес – “започват да бранят действащата конституция”, казват участници в демонстрацията.

Шествието пое с озвучителна техника по бул. “Цар Освободител”. То премина пред Министерството на правосъдието, през Съдебната палата, за да стигне пред фонтана на президентството.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар