12-годишно момиченце роди в Пловдивско от пълнолетен

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
12-годишно момиче от ромски произход е родило от 18-годишния си приятел. Скандалната случка се разиграла в пловдивското село Чешнигирово в края на миналата година.
Ромските Ромео и Жулиета били комшии, искрата помежду им пламнала миналия февруари. Една вечер майката и бащата на момичето отсъствали от дома си, тогава то поканила любимия си на гости. Младежът предложил брак на момичето, то се съгласило.
Преспали заедно, на сутринта годеникът завел девойката и я представил на майка си. Жената била против, но в крайна сметка се съгласила, защото синът й обяснявал, че много се обичат. През март младата булка се пренесла в дома на мъжа си и на свекърва си и заживяла там. Малко по-късно забременяла и престанала да ходи на училище.
През юни социалните служби в Първомай се заели със случая, сигнализирали полицията в Асеновград. Асеновградския съд дал 6 месеца условна присъда на младия баща, тъй като той не бил криминално проявен.
Докато траела съдебната сага, девойката родила бебе. Условната присъда за бащата е с 3 години изпитателен срок. Тя може да се обжалва пред Окръжен съд Пловдив в 15-дневен срок.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “12-годишно момиченце роди в Пловдивско от пълнолетен

Вашият коментар