120 Hz за дисплея на новия iPhone все още е под въпрос

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Времето, в което Apple обичайно представя новите си смартфони, наближава, а една от ключовите екстри на серията iPhone 12 все още е под въпрос. Става въпрос за 120 Hz опреснителна честота на дисплея, която първоначално се очакваше Apple да въведе и при телефоните си, но днес слуховете твърдят, че няма яснота по въпроса дали потребителите ще я получат. 

Според анализатора Рос Янг Apple може да си набави самите панели с поддръжка на 120 Hz опреснителна честота, но не и компонентът, отговорен за връзката между дисплея и процесора. 

Това би могло да принуди компанията да пусне новите си смартфони с 60 Hz опреснителна честота, както досега, или пък да наложи забавяне на моделите iPhone 12 Pro, за които се очаква да предлагат екстрата. 

Този и други източници посочват, че проблемът не е никак прост, но Apple би могла да направи чудеса, така че все още феновете не трябва да губят надежда. 

Честно казано звучи странно в края на август Apple все още да не е финализирала основния пакет екстри в устройствата си, освен ако наистина не се планира забавяне. А такова със сигурност ще има, както признаха по-рано и от самата компания, но дали ще бъде достатъчно, за да се промени ситуацията по отношение на въпросните 120 Hz – предстои да разберем. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар