121 347 лв. доход и 311 389 лв. спестявания декларира Данъчна №1 за 2019 г., за 2020 г. минава 130 000 лв., платени от нашите джобове

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В заявлението си по ЗДОИ от Боец са изискали и информация за финансовото възнаграждение на Галя Димитрова, но тя е отказана, тъй като е защитена от закона като лична информация за конкретно лице.

Твърдението на НАП, разбира се, не е вярно, тъй като по закон доходите на Галя Димитрова са публични. Както се вижда от нейната декларация за 2019 г., която точно по тази причина е подала пред КПКОНПИ, годишният доход, който тя взема от джоба на данъкоплатците в онази година, когато всички данни на 5,1 млн. от тях изтекоха в интернет, а дамата дори не се върна от екскурзия на Мачу Пикчу, е неверотяните 121 347 лв.

Уникалният скандал струваше на данъкоплатците и още 5,1 млн. лв., с които агенцията беше глобена от Комисията за защита на личните данни. Освен огромните бонуси в същата тази година, тя бе зарадвана и от още един приз.
През февруари 2020 г. правителството увеличи заплатата ѝ с 10%, с което тя стана 5500 лв. месечно, но това е без добавките и бонусите. Това решение на кабинета беше мотивирано с “успешното изпълнение на основните стратегически и перативни цели на НАП за 2019 г., свързани със събираемостта на приходите и доброволното изпълнение на задълженията”. По същата причина възнаграждението на Димитрова беше вдигнато с 10% и предишната година.
Може да се направи обосновано предложение, че и общият доход на Димитрова за 2020 г., който ще разберем от нейната декларация, която ще подаде напролет, ще скочи с поне 10%, като ще мине 130 000 лв.
Апропо, в нейната последна декларация от 29.05.2020 г., където не са спазени всички изисквания на закона и е редно КПКОНПИ да я накаже затова, тя описва спестявания от 311 389 лв. в брой и в банки. Странно управлява личните си финанси, защото при толкова пари в чекмедже и депозит – все с 0% лихва, тя е вписала 24482 по „договор за кредит”, който е взела – явно не от банка, защото е задължително да се впише, както и 3 кредитни карти за 16715 лв.
Димитрова не е вписала недвижими имоти и автомобили, което е длъжна да направи – това не й е декларация пред Сметната палата от едно време. Но има време и на нея да й бъде потърсена сметка за всичко. И то неизбежно идва. Честито!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар