14 арестувани специализирана полицейска операция в София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Специализирана полицейска операция е проведена на територията на столичния квартал “Христо Ботев”, съобщи МВР. Проверени са общо 221 души, 40 от които – от криминалния контингент, и 138 моторни превозни средства. Установени са двама издирвани, съставени са шест акта по Закона за българските документи за самоличност и два фиша. Със заповеди за задържане до 24 часа в полицейския арест са отведени 14 души. При ареста на единия от тях се е наложило използването на белезници – при опит за проверка, във видимо нетрезво състояние, мъжът е проявил агресия към служителите на реда.

Целта на акцията, в която са участвали служители от Столичната дирекция на вътрешните работи, Главна дирекция (ГД) “Борба с организираната престъпност” и ГД “Жандармерия, специални операции и борба с тероризма”, е противодействие на конвенционалната престъпност, наркоразпространението и престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност. 

На входовете и изходите на квартал “Христо Ботев” са изградени осем контролно пропускателни пункта и са сформирани два мобилни екипа, които са извършили проверки.

Извършени са претърсвания на адресите, обитавани от задържаните, както и на ползваните от тях моторни превозни средства. Намерени и иззети са голям брой мобилни телефони, тетрадка и списъци с имена, телефонни номера и парични суми.

Полицейски сили в няколко града провеждат от вчера акции срещу купуването на гласове. От МВР потвърдиха, че текат проверки по различни сигнали и оперативна информация срещу нарушаването на политическите права на гражданите.

Специализирани полицейски операции имаше в Благоевград, Бургас, Горна Оряховица и Велико Търново, както и в Кърджали. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар