14-годишен готвел атентат в Белгия?

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Белгийската полиция е хванала 14-годишен, който подготвял атентат. Той е бил арестуван снощи в небезизвестният вече квартал на Брюксел “Моленбек”. При обиск в дома му униформените са намерили взривно вещество и други материали, от които планирал да направи самоделна бомба.

Арестът обаче станал случайно. Първоначално полицията задържала четирима тийнейджъри, които си играели на строеж с пожарогасител. В раницата на единия обаче била намерена бутилка с надпис “Аллах акбар”, както и материали, чрез които е могло да се направи взривно устройство. Това накарало униформените да задържат младежите. По време на последвалия обиск в дома на най-съмнителния били открити и още материали за самоделна бомба. Проверка в компютъра на 14-годишния показала, че той си е свалял информация и клипове как точно може да направи взривно устройство. Самият той дал доста странно обяснение за тези материали. Бил фен на видеото и химията и поради тази причина полюбопитствал как и какво е необходимо, за да се направи бомба.

След проведените разпити останалите трима младежи били пуснати, предаде “РИА Новости”, позовавайки се на информация на белгийското издание DH. Това обаче не се очаква да се случи с момчето, за което се смята, че е подготвяло атентат. По всяка вероятност той ще бъде преместен в специализиран център за непълнолетни.

В същото време обаче прокуратурата отхвърля версията задържаният младеж да е свързан с терористична организация. Въпреки това обаче поведението му е породило безпокойство у властите и поради тази причина те са решили да го задържат и да го настанят в специализирания център.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар