14-годишно момиче се самоуби, след като бе изнасилено на гробище

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

14-годишно момиче се самоуби дни, след като е станало жертва на групово изнасилване на гробище в Белгия, съобщава BBC News.

Момичето си е уговорило среща с приятел на гробището в Гент на 15 май. Младежът обаче дошъл с още четирима приятели. Те нападнали девойката и я изнасилили. А след нападението публикували снимки от местопрестъплението в интернет.

Бащата на жертвата споделя, че дъщеря му е реагирала много остро на изтеклите в социалната мрежа кадри. „Тези изображения бяха последната капка. Целият ѝ свят се срина“, казва той. Четири дни след зверството, на което станало жертва, момичето се самоубило. Полицията е арестувала двама заподозрени – на 18 и 19 години, които ще бъдат изправени пред съда. Други трима участници в изнасилването – на 14 и 15 години, са изпратени в специална поправителна институция, предаде Блиц.

Случаят предизвика широк резонанс сред белгийските политици. Държавният секретар по въпросите на равенството Сара Шлиц се ангажира да предприеме действия за предотвратяване на разпространението на изображения на сексуално насилие в интернет, съобщава BBC News. Лизбет Стивънс, експерт по равенството между половете, посочва, че нападението „за съжаление не е единичен случай”, добавяйки, че всяка година в Белгия се регистрират около 200 групови изнасилвания.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар