14 души с К19 след Пфайзер в дом за възрастни

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поредица от огнища на коронавирус пламна в социалните домове в страната. Единият от случаите се дължи на проведена имунизация с Пфайзер/Бионтех.

14 души от дома за възрастни хора с деменция в село Опанец, Добричко са дали положителни проби за Covid-19, след като са били ваксинирани с две дози от препарата, съобщи пред 24 часа директорът на институцията Евелина Димитрова.

Общо в дома има 32-ма, които са дали положителни проби за К19. 18 са били тествани на 7 март, 14 – на 14 март. От тях само шестима са имали лека температура и са били преведени веднага в корона отделението в болницата Карвуна. Останалите са без симптоми.

„Никой не може да даде правилния отговор за ситуацията. В момента всички хора са добре – нямат температура, дихателни оплаквания, хапват си, спокойни са”, каза Димитрова.

Това обаче не е единственият текущ случай на бум на заразата в подобно социално заведение. Разраства се огнището от коронавирус и в Дома за възрастни хора с психични разстройства в смолянското село Ровина, съобщава bTV. Там случаите на К19 вече са 27, като 21 от тях са отчетени сега. Заразените са с леки оплаквания, изолирани са в дома под наблюдение на общопрактикуващ лекар. Медицинска сестра от детско заведение и учител също се оказаха сред засегнатите в община Смолян.

Напомняме, че от 4 месеца Министерството на здравеопазването и Министерството на труда и социалната политика отказват да отговорят на 19 минути колко точно са заразените и починалите с коронавирус във всички видове социални заведения. В националната статистика липсват

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар