14 проекта ще бъдат подкрепени от Vivacom Регионален грант

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

14 граждански организации от цялата страна получиха грантове на обща стойност 62 758 лв. в 8-ото издание на Vivacom Регионален грант. Средствата ще бъдат използвани за реализиране на проекти в областите образование и опазване на околната среда в рамките на една година.

“Тази година отчитаме рекордно висок интерес към Vivacom Регионален грант – получихме 360 кандидатури от цялата страна, а над 75% от организациите участват за първи път в инициативата. За нас това е потвърждение за значението и ползата от тази програма. Вярваме, че образованието и опазването на околната среда са ключови за устойчивото развитие на всяко населено място, независимо от неговата локация и големина, затова фокусираме усилията си в тези две области”, сподели Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.С грантовете дарени в осмото издание на инициативата, общата стойност на сумата, с която Vivacom подкрепя гражданските организации в цялата страна, надвиша 500 000 лева. Средствата са в полза на 108 проекта, на 98 организации от 81 населени места.


“Като член на журито, всеки път, когато чета прекрасните идеи на организации от цяла България, за промяна, тук и сега – се зареждам с енергия и вяра в това, че всичко зависи от нас и нашата отдаденост към общностите, в които живеем”, сподели Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право, дългогодишен партньор на инициативата.

Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право

Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право

Снимка: Vivacom

Проектите, които ще бъдат подкрепени в рамките на 8-ото издание на Vivacom, са:

“С две ръце и голямо сърце”, Фондация Стрей Шийп

“Отвъд стената – заедно на приключение”, Фондация Арт Бюро

“И от мен зависи”, Сдружение Чиста Струма

“АЗ СЪМ КОСТАНДОВО”, НЧ Просвета -1919, гр. Костандово

“Млади Еко Реактори”, СНЦ “Младежки и граждански инициативи в Розовата долина”

“За да не ходи водата на кино”, НЧ Селска пробуда – 1925, с. Горно Пещене

“Еко-приобщаващи игри”, Сдружение Знание

“Планината учител и вдъхновител”, НЧ Родопска искра – 2020, с. Лилково

“Да смачкаме отпадъците”, Училищно настоятелство при СУ Христо Ботев

“Back to school – кауза природозащита”, Българска фондация Биоразнообразие

“Еко карнавал”, Студио за документален театър ВОКС ПОПУЛИ

“Климатична наука в класната стая”, Сдружение Горичка

“Симулатор – стимулатор”, Обществен център за околна среда и устойчиво развитие

“Еко-камионче за топла храна”, Фондация Доброволците на Св. Георги

Повече информация за финалистите можете да откриете тук.


Снимка: Vivacom

За United Group:

Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,6 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

От юли 2020 г. Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

За Български център за нестопанско право (БЦНП):

БЦНП е фондация в обществена полза, която 20 години оказва подкрепа при изработване и прилагане на закони и политики с цел развитие на гражданското общество, гражданското участие и доброто управление в България. БЦНП следва мисията си, вярвайки, че гражданските организации могат да бъдат устойчиви и независими, да са едновременно коректив и партньор на институциите, като защитават правата и свободите ни и са двигател за развитието на обществото.


Материалът е предоставен от Виваком.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар