155 инцидента в столичния градски транспорт от началото на годината

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След нападението с нож в тролейбус в София от Центъра за градска мобилност изнесоха данни, че инцидентите в столичния транспорт само от началото на годината са 155, соабщи Нова тв. Във всяко от превозните средства има поставени камери.

Инцидентът стана вчера следобед, а причината за агресията е забележка за неносене на предпазна маска. От Центъра за градска мобилност обясниха, че шофьорът и пътниците могат само да препоръчат на пътник да сложи маска. Единственият контролен орган е Регионалната здравна инспекция.„Веднага сигнализирахме органите на реда и Бърза помощ на телефон 112. Камерите записват в реално време. Включва се, когато има инцидент и при натискане на паник бутон от самия водач. Имаме доста превозни средства – над 800. Невъзможно е да се наблюдава всичко в реално време“, заяви Лъчезар Пеков от Центъра за градска мобилност.


„Контролът се осъществява от ЦГМ. Техните контрольори по редовността на пътниците в момента нямат право да арестуват пътника без маска или по някакъв начин да му въздействат с изключение на това да го помолят да си сложи маската или да напусне превозното средство, ако е без маска“, коментира инж. Иво Василев – зам.-директор на Столичния електротранспорт.

„По принцип РЗИ-то следи. Как си организират контрола си е абсолютно тяхна работа“, допълни той.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар