16 ранени при авария на въртележка в Чехия

16 ранени при авария на въртележка в Чехия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

16 души бяха ранени, четирима от които тежко, при авария на въртележка в увеселителен парк в град Хавиров в източна Чехия. Повечето пострадали са деца, съобщи ČT24.

Според публикации в медиите това е по-екстремна версия на верижната въртележка, която се издига на около 15 метра височина. В момента, когато атракцията е трябвало да се спусне, горната част, която е свързана с вериги за ръцете и седалките се чупи. Свидетели съобщават, че тя е паднала върху касата за билети от около 15 метра височина.Много хора са получили наранявания под формата на фрактури на долните крайници, като най-тежките са с травми на таза.


„На височина от шест метра въртенето е трябвало да спре, което не се случва и въпреки че дежурният се опитва да изключи въртележката, седалките, които вече са били ниско до земята, започнали да удрят билетната кабина по време на въртенето. Вероятно е имало софтуерна грешка или механична повреда, която сега се разследва от полицията“, каза кметът на селото Йозеф Белич пред iDnes.

Полицията е получила сигнали за проблеми с атракциона още в петък и сега търси свидетели и преглежда записите от видеонаблюдението.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар