17 курсанти получиха пагони и се вляха в армията защитници на Родината

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българският военноморски флот се справя достойно с поставените задачи и е добър резервоар за кадри за много професии и фирми от морския бизнес на страната, каза днес във Варна премиерът Стефан Янев, който се включи в тържествената церемония по присвояване на първото офицерско звание на завършващите курсанти от Висшето военноморско училище в града.


Стефан Янев: Най-голямото ни богатство са хората - мъжете и жените с униформи

Първото си офицерско звание на 8 август 2021 г. получиха 17 курсанти, които завършват специализациите “Корабоводене за ВМС”, “Военноморски комуникационни и радиотехнически системи” и “Корабни машини и механизми за ВМС”.

Първенец на випуска е Васил Марков, който получи лейтенантските си пагони от премиера Янев.

Сред новите офицери има и три дами.

С получаването на пагони се вливате в многохилядната армия от мъже и жени, които се наричат защитници на Родината, това е дълг и чест, се обърна към випускниците Стефан Янев, цитиран от БТА. Той пожела на младежите преди всичко да мислят и да бъдат устремени.

Вашата работа е важна не само за защитата на страната, а и за развитието на целия военноморски сектор на България, изтъкна премиерът.

Празника уважиха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, зам.-министърът на отбраната Пламен Йорданов, областният управител на града Марио Смърков, висши офицери и много родители.


С ритуал по тържествено вдигане на флаговете на корабите от състава на Военноморските сили на Република България и присвояване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ” Н. Й. Вапцаров”, започна честването на 142-та годишнина от създаването на ВМС.


Вие ще сте поколението, което ще превърне военния флот във високотехнологично и проспериращо съединение, допълни адмирал Ефтимов. Той изрази увереност, че младите лейтенанти ще се справят с предизвикателствата, които им предстоят, и благодари на родителите им, че са поверили на ВМС най-скъпото си – децата.

С ритуал по тържествено вдигане на флаговете на корабите от състава на Военноморските сили на Република България започна честването на 142-та годишнина от създаването на ВМС

Снимка: БТА

Имате предимството да завършвате световнопризната образователна институция, каза на младите лейтенанти началникът на Флотската Алма матер флотилен адмирал Боян Медникаров. Той ги призова да бъдат верни на клетвата си пред Родината и да пазят чист и неопетнен флага на Военноморските сили на Републиката.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар