189 служители на МВР в тайна Viber група, издаваща разположението на радарите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тайна Viber група за ранно предупреждение относно разположението на камери за засичане на скоростта е осигурявала безпроблемно препускане на територията на няколко дирекции на МВР в страната.

В схемата, функционирала от март до май м.г., са участвали 189 действащи служители на МВР, 39 лица с телефони с договори за членове на Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) и 52 граждански и юридически лица извън системата, съобщава Монитор.

Дирекция Вътрешна сигурност към МВР изискала разпечатки от Viber за всички в групата. Така разследващите установяват, че служителите на реда се предупреждавали взаимно и споделяли времевия график и локациите, в които извършват контрол на скоростта.

Допълнителна екстра била и скоростта, на която бил настроен радарът – напр. 94 км/ч при ограничение 80. Така минимум 280 души са имали възможност да шофират без да се притесняват от глоби за превишена скорост. Проверяващите от Вътрешна сигурност констатирали, че служителите на реда в групата са нарушили Етичния кодекс за поведение на държавния служител в Министерството на вътрешните работи. Любопитно е, че част от вече наказаните полицаи решили да обжалват наложените им дисциплинарни наказания. Магистратите обаче ги оставили в сила, допълва Монитор.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар