19 ученици в България имат коли за над 800 000 лв. Родителите им свързани с ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В България много често се срещат бързи коли.

Скъпите автомобили са начин на богатите хора да се идентифицират сред обществото. Оказа се, че 19 пълнолетни ученици също имат и карат такива возила.

Заможните българи държат да покажат състоянието си. Основния начин за това е чрез скъпият автомобил.

Ако богатите бизнесмени харесват големите джипове или луксозните лимузини, то те купуват на децата си бързи и спортни автомобили. С тях те показват на приятелите си на какво са способни.

19 от най-богатите наследници са ученици на 18 и 19-годишна възраст. След като получат шофьорски книжки те не чакат да се снабдят с нови автомобили и то не какви.

Бързи коли за над 800 000 лева горят по 30-40 литра бензин за 100км пробег, а годишните им разходи за поддръжка, застраховка и др. понякога надвишават 100 000лв.

Тези автомобили са от марки като Ferrari, Bugatti, Lamborghini, Bentley и Rolls-Royce.

Възможностите им са високи скорости до над 400км/ч. и ускорение от 0 до 100км/ч. за по-малко от 3 секунди.

Какво е влиянието, което могат да предизвикат тези бързи коли върху собствениците им и върху обществото

  • Носят риск от Пътно-транспортни произшествия
  • Влиаят върху психиката на младите шофьори
  • Създават се изкуствени лидери

Риск от ПТП
Днес е спорно дали шофьорските курсове успяват да дадат нужната подготовка на хората, които получават свидетелство за управление на МПС. Младият водач с нова книжка няма нужния опит да управлява автомобил. Дори оставянето му да шофира сам в първите 10 000км носи сериозни рискове.

Тези автомобили развиват високи скорости за много кратко време. В ръцете на безотговорни младежи те могат да се превърнат в смъртоносни оръжия, както за водачите и пасажерите, така и за околните.

Рискът от фатален резултат с такъв автомобил е много по-висок, отколкото с много по-слаб и бавен.

Влияние върху психиката на младежите
В повечето случаи тези ученици не са извършили нужните постижения, които да заслужат скъпите подаръци. Те не могат да оценят стойността им, което влияе силно негативно върху психиката им.

В бъдещото си развитие тези ученици много трудно ще се научат да управляват пари, ресурси и хора.

Такъв тип възпитание в други държави е показало, че много младежи възпитавани по този начин не успяват да се реализират в обществото.

Изкуствени лидери
Благодарение на скъпите си подаръци, богатите младежи се превръщат в лидери сред заобикалящите ги връстници, но нямат лидерски качества. Към тях се създава доверие, което те не заслужават, а това вреди на социалните групи, в които те членуват.

Ефектът е върху всички от обкръжението им. В бъдеще те развиват необосновано отношение към по-заможните членове на обществото.

Причини за явлението „ученици с бързи коли“

  • Пропорционална данъчна система
  • Корупционно концентриране на капитали

Плосък данък
Този данък върху доходите представляваще мярка на България за привличане на инвестиции в началото след влизането на страната в ЕС.

След това пропорционалният данък стана излишен, но тази данъчна система остана и след преминаване на кризата.

За разлика от България, развитите европейски държави използват прогресивна данъчна система, която облага по-богатите с по-висок процент от доходите им.

Корупционно концентриране на капитали
България, за разлика от по-богатите държави на континента има много повече скъпи втомобили на глава от населението.

Това е причинено от голямото неравенство, а основна предпоставка за него са високите нива на корупция. Тя прави едни много по-богати от други. Предприемачи, които разчитат повече на инвестициите, отколкото на лукса не успяват да реализират толкова голяма печалба, колкото тези, които инвестират в корупционни схеми.

Podoko.eu

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар