Ето как са изглеждали древните гръцки и римски скулптури и статуи в оригинал (снимки)

Любопитно, Наука, Общество, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нищо не е вечно на този свят. По същия начин, уникални произведения на изкуството и архитектурни шедьоври са склонни да губят първоначалния си вид и красота с течение на времето. Всечки сме виждали как изглеждат гръцките и римски скулптури, и както ние сме свикнали да виждаме са в чисто бяло и без окраса. Въпреки това, работата на известния археолог Винсенс Бринкман показва нещо съвсем различно.
Инфрачервена и рентгенова спектроскопия е помогнала на изследователите да разкрият следи от оригиналната боя върху антични скулптури и да разкрие истинския външен вид на древни произведения на изкуството. Проучването е показало, че сега монохромни статуи някога са били боядисани в ярки цветове, но след векове в почвата, оригиналните им цветове са изчезнали.
За да се даде осезаемо чувство на оригиналите,Винсенс Бринкман е пресъздадал някои от тези хилядолетни скулптури в оригиналният им вид, като ги е боядисал в нюанси, които са били загубени през годините. Днес, статуите са част  от популярна музейна експозиция, която пътува по целия свят.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар