2 млн. лева на ден приходи в хазната при изповядване на сделки

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

НАП няма притеснения за изпълнението на консолидирания план за данъчните приходи за държавния бюджет, подчерта директорът на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов. Като пример той даде добрите резултати от последната мярката за събираемостта на данъчните задължения през нотариусите.

За да се изповяда една сделка, всяка една от страните трябва да е с чисто досие, без задължения, затова на нотариусите беше даден достъп до системата на НАП, за да видят какви задължения имат лицата по сделката, която не може да бъде изповядана, без да бъдат покрити задълженията, обясни той. След въвеждането на мярката на дневна база постъпленията към държавата са на стойност между 1,8 – 2 милиона лева, изтъкна Спецов, цитиран от кореспондент на БТА.

Шефът на НАП каза още, че работата по обединяването на митническата и данъчната агенция върви по плана, разписан от Министерството на финансите. Част от процеса са общи съвещания с представители на двете агенции, които се организират по места, като проведенто в петък във Велико Търново. По думите на Спецов проблемите на този етап са свързани с нормативните актове, тяхната юрисдикция и промяната в законодателството.

“Принципен проблем няма, защото и двете институции са приходни агенции и ползват сходни закони и нормативен ред. Работните групи са в процес на разработка и преценка дали териториалните дирекции на двете агенции ще бъдат редуцирани, увеличени или слети”, посочи Спецов и допълни, че за дата на започване на фактическата и практическа част от трансформацията, е посочена 1 януари 2025 година.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар