2% от “Дънди” не са малко, концесията е “много изгодна”… Тyрският купувач на летище “София” ще вложи милиони

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Волен Сидеров буквално остави без думи Владимир Каролев, с който тази сутрин бяха в телевизионно студио да коментират концесиите и предстоящото отдаване на летище “София” на турска фирма.

Патриотичният вожд, написал не една книга срещу колониализма, взе думата и изнесе лекция по неолиберализъм, свободни пазари и атлантически инвестиции. Каролев бе зяпнал и единствено накрая успя да каже, че вероятно сънува.

Ето част от прозренията на Волен:

“Знаете, писал съм много срещу концесията за злато на “Дънди Прешъс Металс”.
2% концесионна такса изглеждат смешни и подигравателни.

Но като направим проучване, за което г-н Каролев ще се съгласи, като направим проучване, ще видим, че всъщност това са 2% “чисти пари”.

Това са 2% от оборота, което никак не е малко. Тези инвеститори имат сериозни разходи – копаят рудата, изнасят я за обработка извън България, а не тук, за да ни тровят с цианиди, после връщат златото и го продават на свободния пазар.

Ако сметнем спрямо печалбата, тия 2% са всъщност 30-40% от нея.

Един доста висок приход спрямо световната практика. Т.е. концесията е добра…” – каза Сидеров.
Каролев вметна: “Аз това го обяснявам от години, но никой не ме слуша. Но сега като Волен го казва, ще го чуят хиляди…”
После минаха на новата концесия – за летището.

“Ето това отново е популизъм. Първо се внушава, че турските инвеститори са лоши. Какво им е? Парите не миришат. Щом искат летището и да плащат, нека го вземат. Това е летище, няма как да го изнесат в Турция. Тук ще си е, и ще работи. А с получените пари, ще съживим БДЖ. Не искате ли да имаме железница?” – попита Сидеров. След което добави, че на летището чистачки получават по 2000 лв. заплата, и това ще се регулира от новия собственик. Не може чистачка с 2000, а учител с 800 лв. Чистачките ще получават минималната заплата, колкото и трябва. И няма да могат да протестират и да се снимат с Бойко Борисов, който да им оставя заплатите. Аз лично съм критичен към Бойко за това разсипничество…”

В опит да си спомни предните му позиции, водещият попита за Авиокомпания “Балкан”, продадена на цената на 2 апартамента в София (150 хиляди долара).
Волен каза: “И г-н Каролев ще ви каже, че и тези пари са много за това. Тази авиокомпания имаше основно дългове. Който си ги е купил, си е купил дълговете и. Тя бе банкрутирала от преди приватизацията, и така поне се отървахме от минусите”.

Патриотичният вожд изглежда вече е забравил, че Гад Зееви продаде за 9 милиона долара само слотовете за кацане в Англия и дори само с това, изби 150-те хиляди долара, дето плати. От старите дългове, нищо не е плащал, и компанията банкрутира.

“Наистина, мисля че сънувам. Такова помъдряване от най-големия ми идеологически противник до момента…” – завърши разговора Каролев.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар